Se spune că la nivel central niciun om din perioada lui Dragnea nu ar trebui să primească vreo funcție.
În zona de nord a țării, lucrurile stau puțin altfel. S-a reactivat ,,vechea gașcă.”
Astfel, nume sonore dintr-un Inspectorat Școlar Județean din nordul țării de pe vremea ,,ministrului Genunche” – numit în mod ironic – (A.M., D.A., C.C., D.C., F.A., U.C., M.A., D.O.) sunt o parte dintre cei care au decis constituirea unui grup de lucru care va pregăti observațiile pentru noile LEGI ale EDUCAȚIEI, aflate în dezbatere până în data de 24 august a.c. pentru a fi depuse ca și amendamente la proiectul de lege în Parlament.
Oare aceștia sunt cei ,,mai avizați” din zonă să propună modificări pentru aceste legi ?
Pentru cei care au uitat, aceștia sunt cei care atunci când ocupau locuri călduțe într-un Inspectorat Școlar Județean din zona de nord a țării: au mușamalizat nereguli și probleme, s-au ,,jucat” cu concursuri de inspectori școlari, apoi cu cele de directori, au ,,jonglat” cu tot felul de funcții, au ,,gestionat ” dosare de gradație de merit, au beneficiat de bani, mulți bani din proiecte, etc.
Sau ,,cei avizați” sunt și cei ascunși deocamdată de ochii publicului, cei care încă nu s-au afișat, dar fac parte tot din același grup (N.F., C.B., G.I.T.)?
Pe o parte din aceștia îi vom vedea din nou la pupitrele de inspectori școlari de la 1 septembrie a.c.
Unii dintre aceștia activează deocamdată pe față, alții mai stau ascunși, dar, mereu aceeași: fosta ,,gașcă a lui Liviuț” cu care ,,a lucrat” la nivel zonal.
Oare de ce nu au demonstrat cât de buni profesioniști pot fi atunci când unii au mai fost în funcții de conducere ?
De ce s-a modificat de nenumărate ori actuala Lege a Educației Naționale ?
A cui interes a fost?
A beneficiarilor ?
Sau au fost și alte interese ?
Se vorbește de reformă.
Se vorbește de schimbare.
Unii dintre aceștia sunt chiar îngrijorați când citesc noile proiecte de lege.
Oare cum s-au simțit dascălii când acești ,,îngrijorați” nu cunoșteau și nu aplicau legea, regulamentele și ordinele de ministru care încă mai sunt în actualitate?
Dar când o ignorau pentru că își permiteau, având ,,antene” până la București ?
Cât de avizat poți fi când ai promovat și tolerat unii directori incompetenți în funcții de conducere ?
Dar, când ai propulsat profesori care nu erau în stare an de an să finalizeze un concurs la care singuri s-au înscris sau nu puteau lua măcar nota 5 (cinci) la un concurs național de titularizare, dar în septembrie ocupau posturi în centrul municipiului ?
Atunci nu îi interesa binele copiilor pe acești domni și doamne ,,îngrijorate” în zilele noastre?
Cum se va face schimbarea sau reforma cu aceiași ,,veșnic actuali” și de neînlocuit așa- ziși ,,profesioniști,” care ,,au pus umărul” într-un fel sau altul ca lucrurile să fie în situația în care sunt acum în EDUCAȚIE și, paradoxal, se dorește schimbarea, culmea și de către ei?
Răspunsul poate fi previzibil: prin aceleași metehne.
Maria Tudose