Există unele unități de învățământ care oferind și alte servicii decât cele de educație copiilor trebuie să respecte și alte legi emise de alte ministere.

          Dar, există și unii directori într-o zonă de nord a țării care ignoră prevederile acestor legi. Motivația pornește, de obicei, de la bani. Și în unitățile de învățământ lucrurile trebuie câteodată organizate ca și acasă: în primul rând se asigură nevoile de bază și apoi se angajează alte cheltuieli. Când nu ai bani să îți cumperi pahare din care să bei apă și apelezi la bunăvoința beneficiarilor ca director (G.IT.) demonstrezi în primul rând că nu respecți prevederile legale și în al doilea rând că nu îți pasă de sănătatea beneficiarilor.

          Când legea este clară și nu permite intrarea în colectivitate cu băuturi din exterior, un argument potrivit căruia și alți directori procedează la fel nu stă în picioare.

          Când un director este tras de mânecă, i se oferă și termene și tot nu aplică legislația, atunci, cu siguranță mai este vorba de un aspect: ,,fetele mele” trebuie protejate. Dezinfectarea unor recipiente și păstrarea acestora în anumite condiții reprezintă cu certitudine o activitate în plus.

  • Cine să o realizeze?

,,Fetele mele” au alte sarcini (unele date sau tolerate de director), preocupări și ,,realizări.”

          Dar nici lipsa banilor, nici protecția unor angajați care au alte atribuții decât cele pentru care sunt plătite, nici nerespectarea prevederilor date de Ministerul Sănătății sau a recomandărilor făcute de cei în măsură nu sunt argumente pentru a pune sănătatea copiilor în pericol.

          Pentru directorii care se joacă cu sănătatea copiilor sfidând legea, măsurile și termenele există totuși ,,recompense.”

Pentru insistența nerespectării legii o lună, apoi două sau mai mult urmează și ,,premiile.”

Maria Tudose

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *