Din bună credință și în acest an școlar acțiunile unui director dintr-o zonă de nord a țării (G.I.T.) sunt tot mai colorate.  

          Nu înregistrează documentele pe loc, invocând diverse motive. Cel mai recent era o ședință de consiliu de administrație, numai că participanții erau în alt loc în următorul interval orar.

          Strigă la subordonați și îi scoate afară din birou în fața șefilor poposiți vremelnic pe scaune de management instituțional de la un Inspectorat Școlar din nordul țării.

          Pune angajații la punct în stilul caracteristic, învățat de când își realiza activitatea de inspector școlar, chiar în fața consilierului de etică.

          Ridică tonul la unii subordonați în fața aceleeași persoane cu rol bine definit în a lua atitudine în fața manifestărilor tribale.

          Acțiunile care depășesc sfera educațională sau managerială le manifestă și în fața unor beneficiari.

          Nu a avut nicio referire la buget pe site până când a fost atenționat, iar când există sponsorizări (ale unor oameni interesați de educație care doresc să își păstreze anonimatul) are de obiectat. Este obișnuit cu proiecte, concursuri, spectacole sau alte activități, ajungând până la ședințe foto (în perioada în care fotografii se fac de aproape oricine) sau comerț cu reviste unde se cer bani de la beneficiari în condițiile în care regulamentele interzic astfel de activități.

          Nu a prezentat an de an raportul calității, nu este publicat pe site, dar dorește diseminarea doar a unor proiecte în felul propriu.

           A omis an de an promovarea activităților unor subordonați în diverse rapoarte, încercând și în acest fel anularea activității acestora.

          Nu a permis publicarea unor materiale create, propuse pentru promovare pe site doar pentru unii profesori, iar apoi refuză semnarea unor proiecte invocând și acest aspect.

          Nu a avut nicio ofertă educațională aprobată trei ani consecutiv, aspect care nu a avut relevanță nici la evaluările externe, dar încearcă să împiedice în toate modurile unii angajați să realizeză proiecte regionale sau naționale

          Nu a inițiat de trei ani niciun proiect ca director în care să implice întreg colectivul didactic, chiar dacă într-un an școlar a ocupat funcție de inspector școlar și pe proiecte educaționale, dar cere să fie introdus în proiecte, altfel nu le semnează.

          Dorește să coordoneze proiecte din calendarul Ministerului Educației, dar îi este greu să semneze și diplomele din unele proiecte.

          A realizat un plan managerial pentru elevi, deși în subordine nu are această categorie de beneficiari prin tehnica atât de des practicată în ultimul timp (,,copy- paste”).

          În fișa postului unor angajați la elementele de competență curriculare a propus indicatori de performanță specifici activităților extra -curriculare.

          Proiectele scrise, realizate și aprobate într-un an într-un anumit fel de același director (G.I.T.), în anul următor nu mai sunt în regulă pentru a fi aprobate, încercând să demonstreze cu orice preț că dă dovadă de ,,bună intenție.”

          Recomadările naționale privind educația parentală încearcă să le sisteze treptat prin modalități diferite: desființarea unor activități specifice unei alternative educaționale care implica voluntariatul beneficiarilor indirecți, blocarea accesului în cadru instituțional a unor beneficiari indirecți chiar și la activități de consiliere, împiedicarea prin orice alte mijloace a activităților de educație parentală realizate de unii angajați.

          Condiționează semnarea unor proiecte de prezența în echipa de proiect a unor persoane impuse.

          Alegerea unui coordonator de proiecte educaționale fără a aproba anterior criteriile specifice de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

          Practică dubla măsură privind coordonarea unor proiecte.

Vrea să impună anumiți inspectori școlari prieteni în echipele unor proiecte.

Și toate acestea într-o continuă ignorare legislativă și cu acordul unora dintre cei care ar trebui să verifice respectarea legislației în unitățile de învățământ.

Și toate aceste acțiuni din dorința unui director de a demonstra constant ceea ce se poate face într-o perioadă a unei ,,Românii EDUCATE.”

Maria Tudose

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *