La un Inspectorat Școlar Județean din zona de nord a țării, actualul ,,general roșu” (P. M.C.) a participat și la concursul de directori, la care a fost evaluat cu ZERO puncte de către comisia de evaluare și ,,rezolvat” ulterior cu punctaj  maxim de comisia de contestații la proba de competențe IT.

Se spune că au existau și diferențe între documentele electronice și cele printate și nici nu a existat dovada trimiterii unui email conform cerințelor. Mai mult, un membru din comisia de interviu afirma că însuși candidatul a susținut că nu a reușit să îndeplinească sarcina cerută. Dar, pentru că metodologia de concurs aducea precizări în legătură cu rezultatele comisiei de contestații, s-a validat și acest rezultat. Și nimeni nu a fost sancționat pentru modul în care a evaluat.

Justificările pot fi multiple: fie a fost manevra ,,galbenilor” de a pica la acest concurs unii candidați neagreați, fie ,,generalul roșu” nu are nici competențe IT cât un absolvent de liceu, dar a condus un liceu, fie actualul ,,general roșu” a avut galbenii la mână cu ceva (poate chiar plângerea împotriva consilierului juridic), fie toate la un loc. Dar, vom reveni cu detalii.

Se pare că unul dintre deținătorii de funcții în acest Inspectorat Școlar și de foarte multe atribuții în comisiile acestui concurs de directori (M.D.C.), ,,expert” în realizarea diferitelor concursuri de-a lungul perioadelor în această instituție cu rol de îndrumare și control din această zonă a țării, după ce a exersat scrierea propriei proceduri pentru un concurs la care a fost candidat, în 2016- 2017 a reușit să semneze niște proceduri pentru care s-a discutat mult și de către mai multe instituții fiind vorba și atunci de mulți directori sau directori adjuncți, ajungând la ultimele concursuri de directori la un alt nivel. Se vorbește despre tot felul de manevre, de conexiuni specifice domeniului IT, dar și de anumite aplicații folosite pe diferite calculatoare.

Ar mai fi câteva aspecte relevante care se pot aminti deocamdată: au existat două persoane responsabile cu înregistrările din timpul evaluării probei de interviu. Iar comisia de organizare a concursului a răspuns de toată logistica. Evident se discută și de responsabilitatea celor cu  supravegherea, dar și a celor cu arhivarea. Orice probă electronică se arhivează în anumite condiții (probabil de firma agreată). La fel se face și dezarhivarea – respectând niște pași foarte importanți. Nici trunchierea unor înregistrări audio- video nu îi poate favoriza pe unii. Dar, nici intrarea și ieșirea din sala de examen a unor membri din comisiile de interviu nu era conform metodologiei, aspect, care, de asemenea, ar trebui să apară pe unele înregistrări, conform metodologiei de concurs.

          Evident că vor mai urma și alte detalii importante despre organizarea și desfășurarea acestui concurs de directori pentru a afla diferite ,,modalități de lucru” din sfera educațională în această zonă de nord a țării.

Maria Tudose

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *