În unitățile de învățământ există directori și directori adjuncți cu concurs și fără concurs la ora actuală. Un director (G.I.T.) din nordul țării obișnuiește să spună subordonaților că ocupă o funcție în urma unui concurs.

          Oare faptul că un director este cu concurs îi dă dreptul să amenințe și să intimideze unii subordonați?

          Oare un director cu concurs nu ar trebui să demonstreze prin activitățile manageriale că are cunoștințe minime de legislație pe care le și aplică?

          Oare un director cu concurs nu ar trebui să facă diferența între o programare și o cerere?

          Oare un director cu concurs nu ar trebui să știe cui se subordonează dintr-un Inspectorat Școlar, având în vedere că are o fișa postului în care sunt clar specificate tipurile de relații?

          Oare un director cu concurs are voie să amenințe angajații că îi dă afară dacă povestesc cu unii colegi?

          De ce ar trebui să îl intereseze pe un director cu concurs dacă un angajat este propriul șofer în mașina personală sau aceasta este condusă de un alt membru al familiei?

Oare dacă este director cu concurs are atribuții prevăzute în fișa postului legate de gestionarea timpului și sarcinilor membrilor familiilor angajaților?

          Oare un director cu concurs care nu mai știe ce fel de cereri de concediu ale angajaților are și ce fel de cereri nu are, pentru a acoperi nereguli poate să recurgă la intimidări și presiuni?

          Oare un director cu concurs poate să ofere libere preferențial unor angajați?

          Oare un director cu concurs poate lua hotărâri fără să consulte angajații și fără să îi informeze și acest aspect să nu intre în categoria abuzurilor?

          Oare un director cu concurs poate acorda concediu unui cadru didactic într-un fel și altuia în altul doar pentru că așa dorește, practicând inechitatea de tratament?

          Oare un director cu concurs poate într-o vacanță școlară să aibă o practică de aprobare a concediilor angajaților și în alta să aibă alta în aceleași condiții legislative?

Oare unui director cu concurs i se poate permite să aibă ștersături în registrul de intrări- ieșiri?

Oare spațiile libere cărora li se alocă număr de înregistrare în registrul de intrări- ieșiri a unei instituții nu se numește acțiune de premeditare a unui director cu concurs?

Oare ce înseamnă ștersăturile dintr-o condică de prezență pentru un director cu concurs?

Este posibil să existe neconcordanță între documentele în baza cărora se face salarizarea personalului unei unități de învățământ condusă de un director cu concurs?

Oare ce înseamnă când un director cu concurs instigă subordonații împotriva unui angajat care îi demonstrează nepriceperea, falsurile, minciunile și manevrele?

Este posibil să crezi că un director cu concurs care nu vede subordonații că sunt ba la masă, ba la țigară, ba în vestiar și nicidecum acolo unde ar trebui să își îndeplinească atribuțiile specifice postului zi de zi nu este la mâna lor?

Oare când un director cu concurs se plimbă în curte la braț cu un subordonat la care se plânge (și apoi acesta râde pe la spate de el) nu se numește neputință?

Când un subordonat ba spală haine, ba spală vase, ba colectează bani fără chitanță, ba servește masa, ba face pe portarul, ba instigă, ba hărțuiește nu se spune că instituția în care își desfășoară activitatea acesta sub conducerea unui director cu concurs este instituția lui ,,Papură Vodă?”

          Dacă un director poate să facă aceste lucruri, atunci trebuie să umble cu o tăbliță la gât pe care să scrie că ,,sunt director cu concurs.”

Sau acesta este nivelul unor directori cu concurs care au trecut de niște probe de testare a unor cunoștințe legislative și de un interviu?

Oare ce ar trebui să facă cei care ar trebui să verifice respectarea legislației în unitățile de învățământ și să controleze managementul din cadrul unui Inspectorat Școlar din nordul țării în această situație pentru a demonstra obiectivitate, legalitate, profesionalism, integritate și echitate?

Oare pot pretinde unii șefi ca un angajat să se subordoneze unui falsificator, unui mincinos, unui instigator și unui abuzator?

Când într-o zonă a țării și personalul nedidactic a ajuns să râdă de cei care mușamalizează astfel de acțiuni, atunci lucrurile sunt scăpate total de sub control în instituțiile statului, cu angajați pe bani mulți, banii românilor.

Maria Tudose

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *