În continuare vă prezint o altă ,,mare reușită” a inspectorilor școlari mafioți. V-am prezentat anterior o mostră din procedurile elaborate, verificate și aprobate în anul 2015 la concursul de inspectori școlari. Acum vă voi dezvălui o ,,mare, mare reușită” a ISJ din zona nordică a țării și în același timp o ,,găselniță” făcută de un inspector școlar, care a fost secretarul concursului de inspectori școlari din anul 2017 (M.D.C.).

Acest domn inspector școlar pe management educațional (M.D.C.) a elaborat alături de consilierul juridic în data de 07.04.2017 procedura de înscriere și validare a dosarelor candidaților înscriși la concurs. Dar, această procedură a fost verificată în aceeași zi de un inspector școlar general adjunct (B.C.) și aprobată de inspectorul școlar general (A.M.). În procedură se menționează că aceasta se aplică la nivelul candidaților și a instituției organizatoare a concursului. Prin urmare, ar fi trebuit adusă și la cunoștința candidaților în data de 7.04.2017 sau cel târziu în data de 19.04.2017. Dar, acest aspect nu s- a întâmplat decât în seara zilei de 28.04.2017 după încheierea etapei de înscriere la concurs. În procedură apar și toți pașii care ar fi trebuit respectați atât de comisia instituției care organiza concursul, cât și de către candidați. Dar acești pași nu s-au respectat de către cei din ISJ responsabili cu această etapă, dar nici de unii candidați la concurs care nu știau de această procedură ținută secretă. Exemplific:

– consilierul juridic a preluat dosarele fără a verifica nici un document în fața candidatului;

– consilierul juridic nu a semnat niciun opis;

– consilierul juridic nu i-a înmânat niciun opis candidatului;

– consilierul juridic nu a mers împreună cu candidatul la secretariat să înregistreze documentele;

– consilierul juridic nu a dat candidatului nicio dovadă că a lăsat documentele.

Dar, acest consilier juridic a menționat că instituția care organiza concursul are o procedură internă realizată de către secretarul comisiei de concurs (M.D.C.), care prevede atribuții pentru fiecare membru din comisie. Această procedură era elaborată de către secretarul comisiei de concurs (inspectorul școlar M.D.C.) și de către consilierul juridic.

Culmea este că acest consilier juridic nu o respecta în momentul înscrierii la concurs a unui candidat. Ba mai mult, a doua zi după înscriere, acest domn a telefonat aceluiași candidat și l-a rugat să meargă pe parcursul zilei când poate la sediul ISJ. Acel candidat pe trei funcții de inspector nu ar fi trebuit să își depună 3 cereri și 3 dosare de concurs conform procedurii, ci doar 3 cereri și un dosar, motiv pentru care, un membru din comisia de preluare a dosarelor l-a rugat să renunțe la 2 dosare și să lase doar 1 dosar și 3 cereri, deoarece a fost o greșeală din partea instituției și nu ar fi trebuit făcute 3 dosare.

Dar unii candidați au știut acest aspect și au depus 2 cereri și un dosar, chiar dacă nu erau angajați ai ISJ. Întrebările sunt:

  • Care candidați au știut?
  • De unde au știut?
  • De ce doar ei?

Nu este pentru prima dată când inspectori școlari lipsiți de profesionalism fac greșeli grave pentru care nu au fost sancționați, ci dimpotrivă mai există în această instituție și în acest an școlar. Este vorba de același domn inspector care în 2015 și-a realizat proceduri pentru concursul de inspector școlar la care era candidat (M.D.C.) și care, în continuare e mâna dreaptă a actualului inspector școlar general (H.C.A.M.) și participă inclusiv la acțiuni de blocare a site- lui de petiții și reclamații, pe care această instituție spune că îl are pe un nivel foarte transparent.

De ce oare s-a făcut acest lucru?

Nu sunt lăsate petițiile și reclamațiile să ajungă la instituție?

Sau vor să arate că nu există petiții și reclamații și totul este O.K.?

Ori, din punct de vedere legal, având în vedere că suntem sub un regim democratic (sau așa credem noi), legea ocrotește petițiile și reclamațiile pentru că se consideră că sunt una din bazele democrației (adică sesizările în legătură cu lucrurile ce nu merg bine și care, luate în seamă, ar putea face ca lucrurile să meargă bine, respectând principiul democratic ,,toți și toate bune”.)

În concluzie, aceasta arată iarăși o mare manevră a acelor domni, o manevră ce încearcă să închidă transparența, care și așa nu prea există în această zonă nordică. De aceea trebuie arătate aceste lucruri, care ar trebui să conțină și să aibă anumite principii democratice la un anumit nivel general în țara noastră sau pe niveluri regionale, ceea ce nu se întâmplă în momentul actual aici la noi. Democrația pare- se că a luat-o puțin pe arătură  și trebuie adusă înapoi pe calea sigură. Și aceasta nu se poate face decât cu ajutorul unor greșeli și ilegalități arătate tuturor.

Atașez mostre din această procedură din 2017.

Maria Tudose

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *