La un Inspectorat Școlar din nordul țării au început diverse activități de toamnă cu mare elan realizate de către unii actuali inspectori școlari.
Începând anul școlar, au fost demarate și o serie de inspecții școlare. Astfel doi inspectori școlari (M. C. C. și F. A.N.) au reușit ,,performanța” ca să realizeze în aceeași oră mai multe activități de inspecție școlară la diverși profesori surprinși de vizita neanunțată. Acest lucru nu este de mirare în această zonă. Practicile în afara prevederilor regulamentului de inspecție școlară sunt și au mai fost exersate de către unii dintre acești ocupanți de etapă a unor funcții de îndrumare și control. Iar unul dintre aceștia a dovedit tot în aceeași ipostază, dar sub altă conducere și necunoașterea metodologiei de organizare și funcționare a consiliului de administrație a unei unități de învățământ preuniversitar, crezând că anumite exerciții în afara celor prevăzute de metodologiile și regulamentele școlare se pot realiza în orice instituție.
Alți inspectori școlari de la același Inspectorat Școlar din nordul țării au început presiunile asupra unor directori în vederea realizării unor proiecte PNRAS, chiar dacă școlile cârmuite de aceștia nu se încadrează la cele cu risc mare de abandon școlar. Motivația inspectorilor ,,curajoși” sau ,,sfătoși” este: ,,Sunt bani și trebuie cheltuiți.”
Numai că unii reprezentanți ai acestui Inspectorat Școlar au uitat să îi informeze că și unii directori care au implementat astfel de proiecte în linia întâi nu știu cum le vor scoate la capăt.
Curajoși au fost și alții din același Inspectorat Școlar care au crezut că și atunci când este vorba de fonduri externe se pot realiza lucrurile oricum. Nu este acesta singurul an școlar cu astfel de îndeletniciri sau singurii inspectori școlari optimiști și foarte hotărâți în acest sens.
Astfel se așteaptă cu mare interes de către unii constatarea acestor aspecte care nu va întârzia să apară mai devreme sau mai târziu, mergând pe principiul: mai bine mai târziu decât niciodată.
Maria Tudose