Unii directori de unități de învățământ dintr-o zonă de nord a țării se cred ,,moșieri” în unitățile de învățământ pe care le conduc. Unul dintre aceștia este un fost inspector școlar (G.I.T.), care s-a  jucat și de-a ,,plagiatorul,” folosind tehnica ,,copy- paste” în diverse documente pe care le- a emis și le-a semnat, dar pe antetul altei unități de învățământ de unde le -a avut. Se pare că nu doar unii inspectori școlari de la un Inspectorat Școlar din nordul țării pun umărul să ajute acest director, ci și alți directori ,,de bună credință.”

          În același timp, directorul ajutat se poate plânge la subalterni cât este de ocupat, câte documente are de realizat, obiectul activității acestuia fiind de obicei altul. Despre acesta se va afla în curând.

          După ce a uitat ce a semnat cu mâna lui despre practica pedagogică în urmă cu doi ani, după ce a emis o serie de decizii fără a se baza pe vreo hotărâre de ,,conciliu” și fără a cuprinde o atribuție, după ce a invocat în diverse adrese despre unele atribuții, a ajuns să își dea cu stângul în dreptul, uitând cu desăvârșire și de lege și de adresele fluturate între două crize de isterie.

          Îngrădirea unor drepturi date de legislație după bunul plac al directorului este un sport cu care deja este obișnuit acest fost inspector școlar, actual director (G.I.T.). A ajuns la ,,performanța” de a-l practica și atunci când este vorba despre bani. Dacă a văzut că are susținerea unor inspectori școlari de la Inspectoratul Școlar dintr-o zonă de nord a țării privind îngrădirea unor drepturi privind evoluția în carieră, a trecut la alt nivel: cel al banilor. Numai că, se pare, că acesta este unul foarte fierbinte în orice aspect s-a amestecat directorul plagiator. Iar aspectele sunt multiple și pe acest sector.

          Împiedicarea în formă continuată a realizării unor drepturi de către subordonați demonstrează nu doar greșeala directorului, ci și persistența în greșeală cu acordul unor inspectori școlari. Chiar dacă unul dintre ei (F.M.) a mai avut o ocazie de a reveni asupra unei decizii, se pare că a ratat și această ocazie.

          Directorul susținut și ajutat, după ce a realizat diverse documente (fișe, decizii, hotărâri, tematici, etc.) fie incomplete, fie incorecte, fie cu ocolirea prevederilor legii, își poate permite să se joace și de-a ,,moșierul.”

          Se știe după ce criterii oferă recompense, privilegii, avantaje acest director. Se cunoaște în zona de nord a țării și care este profilul persoanelor agreate de unii inspectori școlari pentru a face parte din diverse ,,concilii,” deoarece rezultatele activității acestora sunt grăitoare. Se pot compara și notele de la unele probe din cadrul unor concursuri naționale oferite de persoanele agreate de aceiași inspectori școlari. Se pot vedea și nominalizările pe la spate în unele comisii județene de la supraveghere până la notare, dar cu scop precis.

          Și toate aceste ,,isprăvi” nu puteau fi altfel decât conform practicilor actualului inspector școlar (F.M.), fost director de unitate de învățământ, care scria rapoartele de inspecție sau procesele verbale pentru gradele didactice în registrul de inspecții, urmând ca inspectorul școlar din acea perioadă doar să le semneze.

          Și toate acestea pentru a demonstra că unii au făcut ce au dorit și cum au dorit indiferent de funcție, perioadă sau ,,comenduire.”

          Aceasta este tipologia directorului și inspectorului școlar agreat în etapa numită ,,România EDUCATĂ.”

Maria Tudose

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *